Wij ontwerpen duurzame en gezonde habitats

Wij ontwerpen duurzame en gezonde habitats

------------------------
arrow
project
project
project
project
project

Duurzame architectuur als instrument voor een gezonde leefomgeving

Bij HOP geloven we dat we met onze ervaring en enthousiasme daadwerkelijk bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld. Door de negatieve effecten van bouwen zo klein mogelijk te houden en op innovatieve wijze te ontwerpen maken we leefomgevingen groener, energiezuiniger en gezonder.

Duurzame oplossingen

Wij adviseren en stimuleren opdrachtgevers in duurzame oplossingen en wijzen daarbij op subsidies. Daarbij leveren we niet in op woonkwaliteit, comfort en luxe, maar zorgen we er wel voor dat de carbon footprint zo klein mogelijk wordt gehouden. Vaak draagt een duurzaam ontwerp ook juist bij aan comfort: leemstuc als afwerking geeft bijvoorbeeld een heel behaaglijk en gezond binnenklimaat.

Ons proces

Jij bent uniek, net als jouw project, of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw. Echter, deze 5 verschillende fases binnen het ontwerp proces zijn binnen elk project hetzelfde (gebaseerd op algemene architectenregelingen vastgelegd in de DNR 2011, percentages hieronder zijn grove indicaties)

15%
Fase 1
Schetsontwerp
25%
Fase 2
Voorlopig Ontwerp
15%
Fase 3
Bouwkundig Ontwerp & Vergunningstekeningen
30%
Fase 4
Definitief (Interieur) Ontwerp & Bestek
15%
Fase 5
Uitvoering / Bouwbegeleiding

Recente projecten

Duurzame Architectuur

arrow
Bij HOP Architecten maken we gebouwen die bijdragen aan een duurzame toekomst. We gebruiken mooie en gezonde materialen waarvan we weten waar ze vandaan komen. We kiezen de juiste installaties en zorgen voor een laag energiegebruik door slimme ontwerpkeuzes zoals een goede oriëntatie. We focussen op gebruik van het bestaande. We maken ontwerpen die tegen een stootje kunnen en lang meegaan. En we betrekken de natuur in het ontwerp om te zorgen voor meer biodiversiteit. Lees meer over onze vijf pijlers voor duurzaam bouwen op onze duurzaamheidspagina.

Gevestigd in Amsterdam

arrow
HOP Architecten is een architectenbureau uit Amsterdam dat gespecialiseerd is op het gebied van architectuur en interieur. Met ons team van gepassioneerde architecten en interieurontwerpers hebben we in Amsterdam al veel mooie en gezonde habitats gerealiseerd, maar we werken aan projecten door heel Nederland, en soms zelfs daarbuiten.

Wij werken samen

arrow
Omdat iedere opdrachtgever zijn eigen wensen en smaak heeft, hebben we veel momenten in het ontwerpproces om daar uiting aan te geven (presentaties, overlegmomenten, workshops). Een ontwerp is dan ook altijd het resultaat van een goede samenwerking. Verder werken we nauw samen met veel verschillende disciplines, en hebben inmiddels een breed netwerk opgebouwd van aannemers, meubelbouwers, grafisch ontwerpers, lassers, gevelspecialisten, verlichtingsadviseurs en marketing- / strategie-experts.

Tijd & Budget

arrow
Belangrijker dan een mooi ontwerp is de realisatie ervan. Bij een vrijblijvend eerste gesprek nemen we naast de eisen en wensen ook de tijd om het beschikbare budget en de tijdsduur van een project te bespreken, en zorgen we daarna dat er een ontwerp gemaakt wordt dat past bij de voorwaarden die er gesteld worden. ​Tijdens het ontwerpproces wordt het ontwerp inzichtelijk gemaakt aan de hand van plattegronden, 3D beelden, materiaalsamples en eventueel maquettes, zodat er van tevoren al een duidelijk inzicht is in hoe het project eruit komt te zien.​

Veel Gestelde Vragen

Wat doet een architect?

Een architect ontwerpt en beheert de bouw van gebouwen, van huizen tot kantoorgebouwen en alles daartussenin. Ons werk omvat het plannen en ontwerpen van gebouwen, het opstellen van bouwplannen, het toezicht houden op bouwprojecten en ervoor zorgen dat ze voldoen aan lokale bouwcodes en voorschriften.

Waarom heb ik een architect nodig?

Een architect kan je helpen bij het ontwerpen van een gebouw dat functioneel, esthetisch en kosteneffectief is. We kunnen ervoor zorgen dat je project voldoet aan de lokale bouwcodes en voorschriften, en we kunnen je adviseren over de beste materialen en technologieën voor je project. Een architect kan ook helpen bij het vinden van aannemers en het beheren van het bouwproces.

Hoeveel kost een architect?

De kosten van een architect variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. We kunnen een uurtarief afspreken en op basis van de gemaakte uren factureren, of een vast tarief van tevoren bepalen.

Hoe lang duurt het om een gebouw te ontwerpen?

De tijd die nodig is om een gebouw te ontwerpen, hangt af van de grootte en complexiteit van het project. Een huis kan bijvoorbeeld enkele maanden duren om te ontwerpen, terwijl een groot kantoorgebouw meerdere jaren kan duren. We kunnen de tijdlijn voor je project bespreken bij een gratis adviesgesprek.

Kan een architect mij helpen bij het verkrijgen van vergunningen?

Ja, een architect kan je helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen voor je project. Wij zijn goed op de hoogte van de lokale bouwcodes en voorschriften en kunnen ervoor zorgen dat je project aan alle vereisten voldoet.

Kan een architect mij helpen bij het vinden van aannemers?

Ja, een architect kan je helpen bij het vinden van aannemers voor je project. Wij hebben contacten binnen de bouwindustrie en kunnen je helpen bij het vinden van betrouwbare en gekwalificeerde aannemers.

Kan een architect mij helpen bij het beheren van het bouwproces?

Ja, een architect kan je helpen bij het beheren van het bouwproces. Wij kunnen toezicht houden op de voortgang van het project, de kwaliteit van het werk controleren en ervoor zorgen dat het project binnen het budget en de planning blijft.

Wat is het verschil tussen een architect en een bouwkundig tekenaar?

Een architect is opgeleid om gebouwen te ontwerpen en de bouw ervan te beheren. Een bouwkundig tekenaar tekent de plannen voor een gebouw volgens de specificaties van de architect. Terwijl een architect verantwoordelijk is voor het gehele ontwerp- en bouwproces, is een bouwkundig tekenaar alleen verantwoordelijk voor het tekenen van de plannen.

 • Review van Matt
  co owner Buddy Buddy
  Brussels

  "HOP are simply excellent architects and interior designers. Our project Buddy Buddy was tricky with many constraints and challenges, plus our high expectations! Yet somehow HOP managed to create something that exceeded our expectations. We’re now featured on Dezeen and nominated for several design awards. The guys are all strong at problem solving and quick thinking which helped take the enormous stress of our shoulders. We really appreciate all the late nights and hard work HOP dedicated to make our project a success."

 • Review van Tim
  renovation Wouwermanstraat,
  Amsterdam

  HOP helped us with the complete renovation and extension of our house in Amsterdam. They supported us during the entire process: starting from the design and communication with the council up until the final completion of the project. During the process Michael and Bo kept us up to date on every detail, took into account our desires and adaptations and gave us advice on aesthetic and practical issues.

 • Review van Marit,
  house extension Volkerakstraat,
  Amsterdam

  "Always there when we need them or have questions, professional and most importantly, very high quality. Our project is still going (or just started) but until now our experience has been amazing! I would highly recommend this company!"

 • Review van Dorian,
  renovation Nieuwe Prinsengracht,
  Amsterdam

  HOP helped us with the complete renovation and extension of our house in Amsterdam. They supported us during the entire process: starting from the design and communication with the council up until the final completion of the project. During the process Michael and Bo kept us up to date on every detail, took into account our desires and adaptations and gave us advice on aesthetic and practical issues.

Publicaties

 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo