Op de begane grond van het onlangs voltooide gebouw Le Toison d'Or in Brussel ligt de nieuwe hotspot van de stad: Buddy Buddy. Dit is geen gewoon hip café voor een latte met havermelk. Het is een atelier en café gecombineerd waarin de eigenaars hun eigen variëteit aan speciale notenboters maken. Ze serveren het op verse toast en combineren het met andere ingrediënten om de smaaksensatie optimaal te maken. Alles hier is 100% veganistisch.

HOP werd gevraagd het interieurconcept en elk detail van Buddy Buddy te ontwerpen voor een stel dat eerder het succesvolle café Hinterland in Brussel gerund had. Vanwege de dubbele functie, dat van café en atelier, is het interieur van Buddy Buddy opgedeeld in een tweekleurenschema. De achterkant, met daarin de toonbank en de hoge zitgedeeltes, is opgebouwd uit mengsels van roodmetallic en aardetinten. De voorzijde bestaat uit warme witte kleuren en bevat lage zitgedeelten. Beide zijden worden van elkaar gescheiden door een strikte rand rond de vloer, de wanden en het plafond. De zone in het midden van het café is de "vrije zone" waar klanten kunnen wachten, ronddwalen, rondkijken of selfies nemen. Niets is verboden in deze ruimte. Zelfs honden zijn van harte welkom om langs te komen voor wat overgebleven pindakaas (check hun Instagram).

Locatie
Brussel, Belgie
Programma
Specialiteiten koffie & notenboter atelier
Jaar
2020
Grootte
70 m2

Buddy Buddy is opgedeeld in een tweekleurenschema

Project image
Project image

Elk detail in het interieur van Buddy Buddy is uitgedacht

Before/afterBefore/after

Profile picture

De materialisatie van het interieur van Buddy Buddy speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Bijna alle vaste meubels zijn opgebouwd uit custom gepoedercoate stalen elementen, die samen een classy en elegante vibe vormen. De vloer en de toonbank zijn afgewerkt met een levendige mortex coating en grote bronzen spiegels creëren diepte in deze vrij compacte ruimte. Elk klein detail in het interieur van Buddy Buddy is zorgvuldig uitgedacht en vormt een aanvulling op het kleurrijke karakter van de eigenaars en de smakelijke ervaring van hun notenboters.

Vergelijkbare

projecten