The Gallery House

------------------------
arrow
project

Voor een particuliere opdrachtgever ontwierp HOP deze woninguitbreiding in Amstelveen. Duurzaamheid was een van de belangrijkste factoren van het ontwerp: de muren en het dak zijn van hout, de gevelbekleding en kozijnen bestaan uit Accoya hout (een Nederlands bedrijf dat een van de meest duurzame houtsoorten levert) en het dak bevat een "natuurdak": een zeer biodivers groendak dat grote hoeveelheden regenwater kan opslaan en hergebruiken.

Qua ontwerp is deze uitbreiding uniek in zijn soort: de bestaande uitbreiding werd afgebroken en vervangen door een open ruimte van 6.2x6.5m die dienst doet als woonruimte en galerieruimte. Slechts één meubelstuk, een modulaire bank, trekt alle aandacht in het hart van deze ruimte. Andere unieke kenmerken in deze ruimte zijn de plantenbak die geïntegreerd is in de betonnen fundering en de hoge rij ramen langs een van de 6,5 m lange zijwanden.

Op de bovenste verdieping is de uitbouw naar achteren geplaatst en huist deze een slaapkamer en een kantoorruimte. De grote vierkante ramen bieden uitzicht op het Amsterdamse Bos en het groene dak van de verdieping eronder.

Locatie
Amstelveen
Programma
Wonen
Jaar
2023
Grootte
130m2

Project image
Project image

Before/afterBefore/after

Profile picture

Vergelijkbare

projecten