Toen onze opdrachtgevers dit huis op de begane grond kochten, was het vervallen en blijven hangen in de jaren '70. Met een ruime tuin op het zuidoosten en een algehele geweldige locatie - was het echter niet moeilijk om het potentieel van de woning te zien.

De focus lag op het herstellen de relatie tussen de tuin en de aangrenzende kamers. Door nauw samen te werken met de constructeur en de aannemer kwamen we tot een constructieve aanpak en detaillering waarmee de uitbouw zo hoog mogelijk kon worden geplaatst, met als resultaat lichte binnenruimtes.

Extra grote drie meter hoge Meranti-deuren openen naar de tuin op het zuidoosten en laten zoveel mogelijk daglicht binnen met frisse lucht die binnenkomt via de uitzetramen tussen de deuren. Door de hele aanbouw uit vurenhout op te bouwen, wilden we in de binnenruimtes een rustige en natuurlijke sfeer creëren met uitzicht op de grote spar achter in de tuin.

Locatie
Amsterdam
Programma
Residentieel
Jaar
2022
Grootte
92 m2

Met oog voor detail

De maatwerk kozijn- en constructiedetails geven een subtiel gevoel van vakmanschap binnen de volledig houten uitbouw en geven de woning een unieke uitstraling

Project image
Project image

Hoge deuren vangen veel licht

Door de gevel zo te detailleren dat de deuren voor het dak omhoog steken wordt de hoeveelheid daglicht binnen de woning gemaximaliseerd 

Before/afterBefore/after

Profile picture

Een volledig houten uitbouw geeft een woning een natuurlijke atmosfeer en ontstaat er een gevoel van rust. De grote hoeveelheid glas zorgt daarnaast voor fijne lichttoetreding binnen de verschillende ruimtes. Ook geïnteresseerd in een bijzondere houten uitbouw? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek!

Vergelijkbare

projecten