Eclectic Extension

------------------------
arrow
project

Een unieke woning met een ongedwongen sfeer, vol kleur. Bij deze woning in Amsterdam Oost hebben wij een ontwerp gemaakt waarbij de begane grond is uitgebouwd, de vloer is verlaagd voor meer hoogte, en de woning compleet anders is ingedeeld. In de uitbouw draait alles om koken. Het grote keukeneiland is gericht op de eettafel en de achterliggende tuin, zodat de bewoners dagen achter elkaar in de keuken kunnen staan.

Locatie
Amsterdam
Programma
Wonen
Jaar
2024
Grootte
163m2

Project image
Project image

Before/afterBefore/after

Profile picture

Opvallend is de 4 meter hoge blauwe stalen pui. De deuren kunnen in zijn geheel opzij worden gevouwen, waardoor je binnen het gevoel hebt dat je midden in je tuin zit. Ook zorgt de pui er samen met het daklicht voor dat de ruimte heel licht en zonnig is en het natuurlijke leemstuc extra goed tot zijn recht komt.

Het ontwerp is onderdeel van een complete renovatie en verduurzaming van het hele pand, waar we drie woningen hebben gerealiseerd. De eigenaren wonen zelf op de begane grond en de eerste verdieping, de andere verdiepingen worden verhuurd. Het pand heeft een nieuwe fundering gekregen, alle wanden zijn geïsoleerd en hybride warmtepompen in combinatie met zonnepanelen zorgen voor een veel lagere energievraag.

Vergelijkbare

projecten