HOP werd gevraagd om op deze rustige plek aan de Koninginneweg in Amsterdam Zuid een nagelstudio te ontwerpen met een ontspannen sfeer, maar waarbij het interieur tegelijk ook op mocht vallen.

 

Omdat de nagelstudio is verdeeld over twee verdiepingen hebben we besloten qua programma en qua kleurschakeringen ook een tweedeling te maken.

 

Op de begane grond vindt de manicure plaats in een ruimte waar beigerood de boventoon voert. Het meest in het oog springende element is de stalen kast. Deze is gesloten aan de onder- en bovenzijde om de radiatoren te verbergen en om opbergruimte te creëren. In het open gedeelte staan producten en planten tentoongesteld. De open kast scheidt ook het manicure gedeelte van het kindergedeelte.

Locatie
Amsterdam
Programma
Nagelstudio, wellness
Jaar
2020
Grootte
150 m2

Betonnen blokken met verschillende afmetingen staan los in de ruimte en dienen als display elementen. Het hoogste blok fungeert als balie. 

Project image
Project image

Op de begane grond hangt  kunst die speciaal voor de studio is gemaakt: ook hier is, net als in de rest van het interieur, het gebruik van zwart als kleur vermeden.

Before/afterBefore/after

Profile picture

In het souterrain, waar de pedicurestoelen staan, zorgen de groene en grijze tinten voor een spa-achtige sfeer. De verschillende stoelen worden afgeschermd door lichtdoorlatende gordijnen, die naar achter kunnen worden geschoven als bezoekers samen voor een behandeling komen. De hangplanten en de naastgelegen groene patio werken kalmerend.

Vergelijkbare

projecten