Op 30 minuten rijden van Amsterdam bevindt zich Oosterwold, een landelijk gebied net buiten de stadsgrenzen van Almere. Oosterwold is een voorbeeld van een plek waarbij toekomstige bewoners de unieke kans krijgen om hun eigen droomhuis te creëren op een zelf uitgekozen stuk land. Alles wat hierbij komt kijken dienen ze zelf te organiseren, van het bouwen (en benoemen) van wegen tot duurzame rioleringssystemen en andere groene oplossingen.

HOP is vanaf het begin betrokken geweest om het ontwerp te maken, advies te geven op het gebied van duurzaamheid, de benodigde vergunning te verzorgen, en de bouw in goede banen te leiden. De duurzame woning meet ongeveer 130m2 en is geplaatst op een stuk land van 2000m2.

Locatie
Almere Oosterwold
Programma
Residential, Urban farming
Jaar
2021
Grootte
130 m2

Één met de omgeving

Het huis gaat op in zijn omgeving vanwege de subtiele vorm met gekantelde gevels op de eerste verdieping en een gevelmaterialisatie met een natuurlijke uitstraling in de kleuren van de natuur.

Project image
Project image

Open ruimtes en intieme ruimtes

De ruimtes binnen lopen in elkaar over, waarbij boven en beneden met elkaar verbonden worden door twee riante vides. De open ruimtes, vides, grote ramen en daklichten boven deze vides zorgen voor een ruimtelijk en licht interieur.

Before/afterBefore/after

Profile picture

De droom van de opdrachtgevers is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Ze verbouwen hun eigen groente en fruit en één van hen is zelfs gecertificeerd imker. Bij zelfvoorzienend leven horen ook zonnepanelen, een warmtepomp, een warmteterugwinsysteem en een eigen duurzaam rioleringssysteem met helofytenfilter.

Vergelijkbare

projecten