Little Big Bungalow

------------------------
arrow
project

Deze compacte houten gezinswoning is opgebouwd uit vier compacte volumes verbonden door een centraal kruis. De met hout beklede volumes zijn op een terp geplaatst, waardoor het huis hoog en droog staat en mooi uitkijkt over de omgeving. De ‘zwevende’ hoek van het woonvolume kan volledig openschuiven om zo een open verbinding te creëren met het aangrenzende terras dat om deze hoek van de woning heen loopt. Hoewel deze bungalowwoning bescheiden van formaat is, voelen de binnenruimtes verrassend ruim aan door de hoge plafonds die ontstaan door het speelse daklandschap. Deze speelse daken zorgen niet alleen voor ruimtelijkheid binnen de woning, maar bieden ook plek voor de PV-cellen en maken het mogelijk om regenwater centraal op te vangen voor gebruik in tijden van droogte.

De houten ramen en deuren hebben aan de buitenzijde een aluminium afwerking waardoor ze lang meegaan en tegelijkertijd een warme sfeer creëren in de binnenruimtes. Samen met de andere houten elementen binnen het interieur hebben we een natuurlijke sfeer gecreëerd die de komende jaren de ideale woning gaat vormen voor dit jonge gezin.

Locatie
Oosterwold
Programma
wonen (zelfbouw), urban farming
Jaar
2023
Grootte
140 m2

Compacte woning, groots gebaar

Het speelse daklandschap biedt niet alleen plek voor de geïntegreerde zonnepanelen, maar creëert ook een gevoel van ruimte in de verder compact opgezette binnenruimtes, waardoor dit huis voelt als een ‘little big bungalow’.

Project image
Project image

Subtiele vergrijzing

Naarmate de tijd verstrijkt zullen de thermisch gemodificeerde houten gevelplanken op subtiele wijze vergrijzen en een zilverkleurige uitstraling krijgen. De kleur van de kozijnen en de terug gelegen plint is zo gekozen dat ze hier op zullen aansluiten en de woning mooi zal verouderen

Before/afterBefore/after

Profile picture

Dit is de tweede vrijstaande woning van HOP in Oosterwold. Het huis is zo opgezet dat elke vierkante meter optimaal gebruikt wordt - hierdoor wordt er meer bereikt met minder oppervlakte. Door slim om te gaan met de wensen van de opdrachtgever werden de ruimtes zo opgezet dat ze in de toekomst aangepast kunnen worden om mee kunnen bewegen met de bewoners. Ook benieuwd hoe wij jouw droomwoning werkelijkheid kunnen maken? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek!

Vergelijkbare

projecten