Kop van K Oostenburg

------------------------
arrow
project

Vanaf de Oostenburgervaart gezien vormen de twee gebouwen op kavel G en H het begin van een rij contrasterende bouwblokken langs de Isaac Titsinghkade.

Hoewel de bouwblokken op kavel G en H volgens dezelfde bouwmethode zijn gebouwd, is qua uiterlijk de nadruk op diversiteit van deze nieuwe wijk duidelijk voelbaar binnen de verschillende gevelmaterialen en raamopeningen.

Beide blokken zijn opgebouwd uit circulaire producten en slimme demontabele systemen. De draagconstructie van de plint van beide blokken bestaat uit demontabele prefab betonelementen en vormt de basis waarop de houten modules worden gestapeld. Blok G is afgewerkt met bakstenen van hergebruikte grondstoffen en de gevel van blok H bestaat uit thermisch gemodificeerde houten elementen.

Locatie
Oostenburg, Amsterdam
Programma
Wonen, publieke ruimte, kantoren
Jaar
2022
Grootte
6000 m2

Milieubewust & snel bouwen

Prefab Houtmodules zorgen voor een efficiënte uitvoering en een lage ecologische voetafdruk

Project image
Project image

Gemeenschappelijke binnenplaats

Een centraal geplaatste binnenplaats brengt daglicht en frisse lucht naar alle appartementen die eromheen zijn geplaatst

Before/afterBefore/after

Profile picture

Door blok G en blok H gelijktijdig te ontwikkelen ontstaat er ruimte voor slimme oplossingen waar beide blokken baat bij hebben. Zo bevindt zich in het hart van blok G een grote binnenplaats die direct aansluit op blok H. Deze is aan de voor- en achterzijde te bereiken via een royale overdekte doorgang en zorgt voor frisse lucht, licht en visuele verbindingen. 

Vergelijkbare

projecten