HOP kreeg opdracht om dit herenhuis in het Museumkwartier om te toveren tot een droomwoning. De achtergevel vouwt open en verbindt de keuken met één van de drie dakterrassen die te vinden zijn binnen de met hout afgewerkte bovenste verdieping.

De oorspronkelijke bovenste verdieping was in zeer slechte staat en is daarom opnieuw opgebouwd zodat het plafond hoger kon liggen, en om plek te bieden aan het luxe dakterras. De woonruimtes, oorspronkelijk geplaatst op de 3e verdieping, werden vervolgens naar boven geplaatst waardoor het dakterras via de op maat gemaakte trap onderdeel werd van de woonruimte.

Locatie
Amsterdam
Programma
Wonen
Jaar
2020
Grootte
140 m2 + 90 m2 terraces

De maatwerk stalen trap verbindt de drie verdiepingen

Om het meeste uit de woning te halen hebben we een dakterras toegevoegd. Zo kan er maximaal van de zomerse dagen worden genoten.

Project image
Project image

Op maat gemaakt

Een op maat gemaakt roestvrij stalen kookeiland met gefrijnd natuursteen vormt het middelpunt van de open woonruimte

Before/afterBefore/after

Profile picture

Zowel het exterieur als het interieur is door HOP ontworpen en tot in de kleinste details gedetailleerd om ervoor te zorgen dat alle maatwerk interieur elementen zoals de keuken, trap, badkamers, kasten en slaapkamers allemaal in harmonie samenkomen en als geheel de perfecte woning vormen. 

Vergelijkbare

projecten