​Ten oosten van Utrecht ligt deze 224m2 grote villa op een perceel van 866m2. Het huis is oorspronkelijk gebouwd in de jaren '70 en is nu volledig herontworpen / vergroot om te voldoen aan de behoeften van de nieuwe bewoners: een jong Zuid-Afrikaans gezin dat onlangs naar Nederland is verhuisd.

Het doel was om een huis te creëren dat nauw verbonden is met het buitenleven, zoals ze in hun vorige huis in Kaapstad hadden. Om dit te bereiken ontwierp HOP het huis met veel grote ramen aan de voor- en achterkant die van vloer tot plafond lopen en een visuele verbinding creëren tussen de voortuin en de achtertuin. Direct zonlicht en regen worden zoveel mogelijk vermeden door bij de grote raamopeningen luifels aan te brengen met een stalen frame rondom de randen van het dak en met zichtbare houten latten eronder. Bij de voorramen zullen de eigenaren een levendige variatie aan planten realiseren om intimiteit en groen aan elke kant van het huis te creëren.

Deze villa zal zeer energie-efficiënt zijn met hoogwaardige isolatie, een groen dak, elektrische verwarming en zonnepanelen. De luifels voorkomen oververhitting in de zomer en verlengen ook de levensduur van de houten kozijnen en de houten bekleding van de verborgen garage en toegangsdeur. Al het zichtbare hout wordt gemaakt van duurzaam hout met een natuurlijke coating om de warme aardetinten te behouden, die contrasteren met het warmwitte pleisterwerk aan de buitenkant.

Locatie
Utrecht
Programma
Wonen
Jaar
2024
Grootte
224m2

Project image
Project image

Before/afterBefore/after

Profile picture

Vergelijkbare

projecten