In december 2017 was HOP gevraagd om een ontwerp te maken van een interieur voor de gemeenschap genaamd “Public”. Public kreeg een mooie lege ruimte op de begane grond tot zijn beschikking in het BeMine gebouw (vlak achter de Adam toren in Amsterdam). De ruimte had nog alles nodig: een vloer, plafond, elektra, waterleidingen, toiletten, binnenwanden, etc. , inclusief de verlichting.

Public wilde een nieuw soort ruimte creëren, één die open is voor iedereen en ongehinderd door begrenzingen. Dit in acht nemend creëerden we een open layout: één lange wand waar alle voorzieningen achter zitten en een grote open ruimte aan de voorkant. Vanwege de ruime omvang van deze ruimte konden wij goed spelen met de indeling van het interieur. De plaatsing van de bar was hierbij het belangrijkst (en ook het meeste aandacht aan besteedt), omdat deze de ontvangst zou vormen voor de toekomstige gasten.

Locatie
Amsterdam
Programma
Specialiteiten koffie en bakkerij
Jaar
2018
Grootte
275 m2

HOP heeft alles ontworpen tot op het laatste detail

Project image
Project image

Een op maat gemaakte tafel met berkenbomen

Before/afterBefore/after

Profile picture

De algehele sfeer moest strak, modern, enigszins futuristisch en vooral minimalistisch zijn. Met deze uitgangspunten hebben wij een interieur ontwikkeld en materialen bij elkaar gezocht welke minimalistisch ogen doch een ruwe levendigheid creëren in de ruimte. De bar is opgebouwd uit cementgebonden panelen (in eerste instantie bedoeld voor buitengevels), de vloeren zijn met de hand gepleisterd, het plafond heeft een grove akoestische spray en de wanden zijn grof gestuct. Om contrast aan te gaan met deze minimalistische aanpak en om de ruimte op te kunnen splitsen hebben we “vintage eilanden” toegevoegd, met puur vintage meubilair en eclectische op maat gemaakte tapijten. Deze eilanden brengen menselijke maat en een intieme sfeer met zich mee en bieden de mogelijkheid om op veel verschillende plekken te kunnen loungen of werken.

Vergelijkbare

projecten