Architectuur & Interieurs in Amsterdam

Wij ontwerpen architectuur- & interieurprojecten in Amsterdam

------------------------
arrow
project
project
project
project
project

Op zoek naar een architect in Amsterdam?

HOP (Habitats of People) is een architectenbureau dat bouwkundige diensten in en rond Amsterdam levert. Wij maken ontwerpen, vragen vergunningen aan, geven advies op het gebied van duurzaamheid en verzorgen de begeleiding tijdens de bouw. Onze projecten variëren van verbouwingen, renovaties van monumenten, woninguitbreidingen en nieuwbouwwoningen tot horeca en kantoren. Met een klein team van architecten en interieurarchitecten ontwerpen en realiseren wij duurzame, mooie en gezonde ontwerpen.

Ontwerpen van HOP

Projecten van HOP Architecten worden gekenmerkt door ruimtelijk en minimalistisch design gecombineerd met natuurlijke, hoogwaardige materialen met een eigen textuur, kleur en geur. Maar aangezien elke klant zijn of haar eigen wensen heeft, is elk project uniek!

Onze Studio

Jij bent uniek, net als jouw project, of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw. Echter, deze 5 verschillende fases binnen het ontwerp proces zijn binnen elk project hetzelfde (gebaseerd op algemene architectenregelingen vastgelegd in de DNR 2011, percentages hieronder zijn grove indicaties)

15%
Fase 1
Schetsontwerp
25%
Fase 2
Voorlopig Ontwerp
15%
Fase 3
Bouwkundig Ontwerp & Vergunningstekeningen
30%
Fase 4
Definitief (Interieur) Ontwerp & Bestek
15%
Fase 5
Uitvoering / Bouwbegeleiding

Recente projecten

Duurzame Architectuur

arrow
Bij HOP Architecten maken we gebouwen die bijdragen aan een duurzame toekomst. We gebruiken mooie en gezonde materialen waarvan we weten waar ze vandaan komen. We kiezen de juiste installaties en zorgen voor een laag energiegebruik door slimme ontwerpkeuzes zoals een goede oriëntatie. We focussen op gebruik van het bestaande. We maken ontwerpen die tegen een stootje kunnen en lang meegaan. En we betrekken de natuur in het ontwerp om te zorgen voor meer biodiversiteit. Lees meer over onze vijf pijlers voor duurzaam bouwen op onze duurzaamheidspagina.

Gevestigd in Amsterdam

arrow
HOP Architecten is een architectenbureau uit Amsterdam dat gespecialiseerd is op het gebied van architectuur en interieur. Met ons team van gepassioneerde architecten en interieurontwerpers hebben we in Amsterdam al veel mooie en gezonde habitats gerealiseerd, maar we werken aan projecten door heel Nederland, en soms zelfs daarbuiten.

Wij werken samen

arrow
Omdat iedere opdrachtgever zijn eigen wensen en smaak heeft, hebben we veel momenten in het ontwerpproces om daar uiting aan te geven (presentaties, overlegmomenten, workshops). Een ontwerp is dan ook altijd het resultaat van een goede samenwerking. Verder werken we nauw samen met veel verschillende disciplines, en hebben inmiddels een breed netwerk opgebouwd van aannemers, meubelbouwers, grafisch ontwerpers, lassers, gevelspecialisten, verlichtingsadviseurs en marketing- / strategie-experts.

Tijd & Budget

arrow
Belangrijker dan een mooi ontwerp is de realisatie ervan. Bij een vrijblijvend eerste gesprek nemen we naast de eisen en wensen ook de tijd om het beschikbare budget en de tijdsduur van een project te bespreken, en zorgen we daarna dat er een ontwerp gemaakt wordt dat past bij de voorwaarden die er gesteld worden. ​Tijdens het ontwerpproces wordt het ontwerp inzichtelijk gemaakt aan de hand van plattegronden, 3D beelden, materiaalsamples en eventueel maquettes, zodat er van tevoren al een duidelijk inzicht is in hoe het project eruit komt te zien.​

Veel Gestelde Vragen

Hoe ziet het proces eruit?

Tijdens het proces doorlopen we verschillende fases. We beginnen met een schetsontwerp waar we de ruimtelijke opties verkennen aan de hand van een aantal varianten. Door middel van plattegronden en 3D visualisaties wordt de architectonische uitstraling en sfeer van het interieur in beeld gebracht. Na de presentatie daarvan en jullie commentaar daarop gaan we verder met het voorlopig ontwerp, waar we verder gaan in een gekozen richting / combinatie van richtingen. Wederom volgt er een presentatie en overlegmoment, waarna we de bouwkundige tekeningen / vergunningstekeningen maken indien dit noodzakelijk is. Daarna komt eventueel het definitieve (interieur) ontwerp. In de voorgaande fasen is een ontwerp gemaakt voor het exterieur, de indeling, afwerkingen en een opzet voor het vaste meubilair en de badkamer(s). In het definitieve ontwerp worden alle relevante onderdelen en verbindingen tot in detail uitgewerkt en besproken met de aannemer en meubelmaker. Er worden kostenberekeningen gemaakt (door aannemers en meubelbouwers) en indien nodig wordt het ontwerp bijgesteld aan de hand van deze offertes.

Helpen jullie mee bij het selecteren van de juiste aannemer en andere bouwers?

Tijdens het definitief ontwerp vragen we bij meerdere aannemers offertes op om deze vervolgens te vergelijken. Samen met de opdrachtgever kiezen we dan de meest geschikte aannemer.

Hebben jullie aannemers waar jullie vaak mee werken?

Zeker, we hebben inmiddels een relatie opgebouwd met allerlei aannemers en bouwers. Indien je zelf liever een aannemer voorstelt is dat uiteraard ook geen probleem!

Hoeveel kost het om te (ver)bouwen?

Dat hangt van het project af, we kunnen je daar meer over vertellen als we iets van het project weten. Vul het contactformulier in (druk op contact onderaan de pagina) of bel ons op 0202441965 om meer te weten te komen over de kosten.

Doen jullie ook de begeleiding tijdens de bouw?

Vaak wel, door bouwbegeleiding te doen houden we alles onder controle en checken we of de bouwers zich aan de tekeningen houden. Ook kunnen we dingen tevoorschijn komen bij renovaties. Daar bedenken we dan passende oplossingen voor.

Hoeveel kost het om tekeningen te maken voor een project?

Dat hangt onder andere af van het type project, het bouwbudget en de hoeveelheid vierkante meters. Vraag een offerte aan via deze link of bel ons op 0202441965 om meer te weten te komen over de kosten.

Hoe weet ik of ik een vergunning nodig heb?

In het begin van de eerste fase, het schetsontwerp, onderzoeken we wat er vergunningsvrij mogelijk is. Ook bekijken wat er mogelijk is binnen het bestemmingsplan. Indien nodig contact op met de gemeente om erachter te komen of er een vergunning benodigd is.

Hoe lang duurt een project?

Dat hangt hangt bijvoorbeeld af van de omvang van het project en of er een vergunning voor nodig is. We kunnen je daar meer over vertellen als we iets van het project weten. Vul het contactformulier in (druk op contact onderaan de pagina) of bel ons op 0202441965 om meer te weten te komen over de tijdsperiode.

Kan ik in mijn huis blijven wonen tijdens een verbouwing?

Dat raden we meestal af vanwege de stress die het oplevert. In sommige gevallen is het mogelijk, als er alleen een deel van het huis verbouwd wordt.

Werken jullie ook buiten Nederland?

Ja, we hebben projecten gerealiseerd in België en Frankrijk, maar vinden een uitdaging over de grens altijd interessant. Soms werken we dan samen met een lokale architect die kennis heeft van de lokale regelgeving en de vergunningsaanvraag doet.

Kan ik een gratis consultatiegesprek krijgen?

Ja, we bieden gratis consultatiegesprekken aan om meer te weten te komen over uw project en hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van uw visie. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken!

Hoe lang duurt het om een bouwproject te voltooien?

De tijd die nodig is om een bouwproject te voltooien, kan variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Een uitbouw en renovatie kan bijvoorbeeld een paar maanden duren, een nieuwbouwwoning al snel zes maanden.

 • Review van Tim
  renovation Wouwermanstraat,
  Amsterdam

  HOP heeft ons geholpen bij het compleet renoveren en verbouwen van onze woning in Amsterdam. Ze hebben ons bijgestaan bij het hele proces: beginnend met het ontwerp en het indienen van de bouwvergunning tot uiteindelijk de oplevering. Gedurende het gehele proces hebben Michael en Bo ons altijd prima op de hoogte gehouden, ze hielden rekening met onze wensen en aanpassingen en gaven advies op zowel esthetisch als praktisch vlak.

 • Review van Marit,
  house extension Volkerakstraat,
  Amsterdam

  Ze staan altijd klaar wanneer we ze nodig hebben of vragen hebben, ze zijn professioneel en wat ze doen is van zeer hoge kwaliteit. Ons project loopt nog (of is net begonnen) maar tot nu toe was onze ervaring geweldig! Ik zou HOP ten zeerste aanbevelen!

 • Review van Dorian,
  renovation Nieuwe Prinsengracht,
  Amsterdam

  HOP heeft van twee bedompte donkere werkkamers lichte, zeer aangename ruimtes gemaakt. De elegante metalen puien corresponderen met de houten vensters van de hoger gelegen verdiepingen in de achtergevel en de nieuwe dakkapel. Verlichtings- en verwarmingselementen zijn mooi en goed geïntegreerd. De samenwerking met de architect was in alle fasen van de verbouwing heel plezierig en het resultaat is in alle opzichten geweldig. Vijf sterren!

 • Review van Matt
  co owner Buddy Buddy
  Brussels

  De architecten en interieurontwerpers van HOP zijn gewoon uitstekend! Ons project Buddy Buddy was lastig door veel beperkingen en uitdagingen, en door onze hoge verwachtingen! Toch slaagde HOP er op de een of andere manier in iets te creëren dat onze verwachtingen overtrof. We zijn nu te zien op Dezeen en genomineerd voor verschillende designprijzen. De jongens zijn allemaal sterk in het oplossen van problemen en denken snel, waardoor ze gedeeltelijk de druk van onze schouders wegnamen. We waarderen al het harde werk van HOP om ons project tot een succes te maken.

Publicaties

 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo
 • yada logo