In het levendige 3e arrondissement van Parijs, vlakbij de beroemde Place de la Republique, is een nieuw soort coffeeshop te vinden: de Bing Sutt. Het concept van de Bing Sutt (ook bekend als "Cha Chaan Teng") vindt zijn oorsprong in Hongkong en de populariteit groeide snel in de jaren vijftig en zestig. De letterlijke vertaling van Bing Sutt is "IJskamer" en verwijst naar de typisch koude dranken die in de cafés worden geserveerd.

HOP werd gevraagd een moderne, Parijse versie van de Hong Kong Bing Sutt in Parijs te ontwerpen voor een ervaren barista die haar eigen zaak wilde beginnen in de hoofdstad van Frankrijk. Davina, geboren en getogen in Hongkong, is altijd gefascineerd geweest door de sfeer van de resterende Bing Sutts in haar stad en kwam op het idee om haar eigen Bing Sutt in Parijs te beginnen nadat ze er de afgelopen jaren had gewoond.

De Bing Sutt in Parijs bevat veel karakteristieke elementen van de oorspronkelijke Bing Sutt in Hong Kong, zoals de typische achthoekige vloertegels, houten zitbanken, donkergroene kleuren, plafondventilatoren en diverse andere herkenbare kenmerken. Aan al deze elementen is een moderne draai gegeven in een nieuw minimalistisch ontwerp.

 

Locatie
Parijs, Frankrijk
Programma
Specialiteiten koffie, gebakjes en lunch
Jaar
2023
Grootte
29 m2 cafe / 27 m2 kelder

Een traditioneel concept uit Hong Kong

Project image
Project image

De gevel is gerestaureerd en de pui nieuw geplaatst

Before/afterBefore/after

Profile picture

Aan de buitenkant is een donkergroene stalen gevel geplaatst binnen de gerestaureerde Parijse stenen gevel. Aan de binnenkant vormen beige kleurtinten de basis van het interieur met achthoekige en vierkante Winckelmans vloertegels, HPL kasten en geschilderde wanden. De beige ondertonen vormen een levendig contrast met de donkere eikenhouten details en het donkergroene eiland, de vitrines en de gevel.

Van een plek waar men kan afkoelen naar een plek waar men zich kan opwarmen met een koffiespecialiteit of Chinese melkthee. Deze Bing Sutt heeft zijn eigen identiteit en heeft zich aangepast aan zijn lokale Parijse habitat.

Vergelijkbare

projecten