Voor een stel met twee jonge kinderen heeft HOP het ontwerp gemaakt voor een nieuwe plattegrond en het complete interieurontwerp van dit appartement in Amsterdam West. De wens van de klant was om het perfecte familiehuis te creëren met duurzame, dynamische en kindvriendelijke materialen. Op verschillende niveaus heeft HOP voldaan aan deze wensen:

All wanden zijn afgewerkt met 100% natuurlijk leemstuc waarvan meer dan de helft van deze wanden een extra speciale behandeling genaamd “Decoleem” hebben gekregen, samengesteld door het Amsterdamse bedrijf Tierrafino. Dit type stucwerk, oorspronkelijk afkomstig uit Marokko, is niet alleen zeer milieuvriendelijk, het zorgt ook voor een aangenaam klimaat in huis doordat het de luchtvochtigheid goed constant houdt. Mocht je de wanden ooit beschadigen dan kan dit stucwerk gemakkelijk gerepareerd worden (zelfs door de bewoners) zonder dat de gehele wand opnieuw gedaan hoeft te worden.

Locatie
Amsterdam
Programma
Residentieel
Jaar
2021
Grootte
90 m2 (ground floor)

All wanden zijn afgewerkt met 100% natuurlijk leemstuc

Project image
Project image

Alle kasten zijn gemaakt van echt walnoot houtfineer

Before/afterBefore/after

Profile picture

De keuken is vergroot om ruimte te maken voor een keukeneiland. Alle kasten zijn gemaakt van echt walnoot houtfineer en zijn te openen met Buster and Punch greepjes. Het keukenblad is gemaakt van graniet met groene en bruine tonen die overeen komen met het kleurenpallet in de rest van het appartement. Alle materialen hebben een levendige textuur en zijn zeer duurzaam en kindvriendelijk. De kers op de taart (voor de bewoners) is het vrijstaande semi-professionele fornuis.

De hal, keuken, eetruimte en lounge zijn allen ontworpen als één geheel binnen de begane grond van het appartement. In de lounge staat de tv op eenzelfde type kast met donker houtfineer als in de keuken en in de eetruimte complementeert de houten tafel met olijfgroene linoleum top en zwart staal onderstel de materialen in de overige ruimten van het appartement. Het resultaat is een luxe en duurzaam familiehuis Amsterdam West.

Vergelijkbare

projecten