220921_NicolaasMaesstraat_HOP_michaelcerrone_3.jpg

Nicolaas Maesstraat

Four bedrooms, two bathrooms and a large open plan living area in the Museum Quarter district of Amsterdam

Location: Amsterdam

Year: 2022
Size: 210 m2

Programme:
residential

A soft colour palette, natural materials and vintage furniture have turned this newly renovated family home along the Nicolaas Maesstraat into a home that doesn’t feel ‘new’ but feels warm and inviting. This project could just be one of our most thorough renovations to date. Both floors of this incredible home were completely rearranged, extended and modernised. The new floor plan of the living space resulted in an open floor set up where several strategically placed windows create playful view lines between the different areas of the home. We set up a new lighting plan within the carefully detailed new ornamental ceiling to create the perfect atmosphere during these gloomy autumn days.

 

Within the Nicolaas Maesstraat project the walnut floor and material palette of the 2nd floor runs all the way up to the 3rd floor. Here we positioned four bedrooms and two bathrooms that were arranged in such a way to make the most of every square meter - which meant we had space left to pop in a bespoke sauna - perfect for drizzly days like today. The master bedroom provides access to the terrace on the 3rd floor and a newly placed staircase provides access to the new roof terrace - which might just be the most used part of this lovely new house.

Together with the client, contractor, structural engineer, furniture maker and interior stylist, we create a place to call home for this young family to grow into in the years to come.

Photos by Michael Cerrone

220921_NicolaasMaesstraat_HOP_michaelcerrone_11.jpg

project highlights

the walnut floor and material palette runs all the way up to the 3rd floor

strategically placed windows create playful view lines

both floors were completely rearranged, extended and modernised