221012_Okeghemstraat__01_HOP_michaelcerrone_4.jpg

Okeghemstraat

Closeby the well-known Vondelpark in Amsterdam lies this completely renovated three storey apartment 

Location: Amsterdam

Year: 2022
Size: 250 m2

Programme:
residential

For a British family with two teenage children HOP designed the complete renovation of a three storey apartment near the Vondelpark in Amsterdam. The house hadn't been worked on for many years and was in desperate need of a new layout, new electricity / plumbing, new interior finishes + furniture and the restoration of existing ornament around doors and on ceilings. 

One enters the apartment on the third floor housing the kitchen, dining and living area. The kitchen has been carefully detailed with wood framing around the cabinetry in two different colors: oak wood with a deep blue finish and natural oak cabinets from floor to ceiling at the back wall containing the ovens and refrigerator. A special quartzite stone with a strong marble-like appearance creates an extra lively atmosphere. The natural materials are complemented by brass details such as Buster and Punch handle bars and lighting fixtures that have been imported from the UK.

The fourth floor is (almost) entirely for the teenage boys who have recently moved to Amsterdam with their parents. They have their own private bathroom with bathtub and each of them a spacious bedroom with a large custom built cabinet / desk. This floor also contains a private office space at the street side of the house. 

On the fifth floor one can find the master bedroom and guest bedroom. The master bedroom has an ensuite bathroom and walk-in closet. The guest bedroom also has it's own private bathroom accessible from the hallway. In the master bathroom an integrated steam bath shower gives the owners the ultimate relaxing experience after a long day of hard work.

All floors are connected by a completely new wood staircase with hand carved ornament in the pillars and railings. The stairs lead all the way up to the roof terrace which has been renewed together with the neighbours. 

Photos by Michael Cerrone

221012_Okeghemstraat__01_HOP_michaelcerrone_10.jpg

project highlights

all three floors, including a roof terrace, have been completely renovated

three luxurious bathrooms have been designed for the owners, their children and their guests

detailing in the stairs, cabinetry and doors create a classic atmosphere yet with a modern twist