Tucked away on the 4th floor inside of De Pijp in Amsterdam lies this compact apartment designed by and for one of our co-founders

LUTMASTRAAT

Location: Amsterdam

Year: 2021
Size: 49m2 + 12m2 balcony/terrace

Programme: residential

Always wondered what our own apartments look like? Then this is your chance to find out. One of HOP's co-founders, Michael, bought a small empty space together with his partner Charlotte in one of the most vibrant districts of Amsterdam: De Pijp. The space was completely stripped and sold as a concrete shell without interior walls or a kitchen, a perfect recipe to play with. 

In the heart of the apartment lies the entrance and a small hallway, connecting the frontside with the backside. Both sides are also visually connected by large traditional wood and glass doors and a light-grey painted solid pinewood floor.

 

At the front is a small bedroom, just large enough to fit a king size bed and a wardrobe, but with a great amount of daylight which can be regulated by 3 meter wide wooden blinds. From this bedroom one can enter a large terrace looking out over the Lutmastraat and the Cornelis Troostplein. On a hot summer day this spot is perfect to enjoy the last couple of hours of sunlight with an aperol spritz or espresso martini.

Walking through the hallway and past a walk-in closet one enters the kitchen, dining and living area, orientated at the South with much direct sunlight during the morning, afternoon and early evening. Every corner in this space has been fully put into use by adding various seating areas. The kitchen is custom designed and built up from black MDF cupboards combined with a black and white granite. The loose furniture is built from natural materials such as recycled leather (sofa), oak wood (table, chairs and bench), moroccan wool (rug) and various types of plants. A small sunny and green balcony + a large terrace at the street side form the finishing touch and create an extra spatial feeling within this compact apartment.

210711_lutmastraat_michaelcerrone_7.jpg

project highlights

every square inch has been put into use because of it's compact size of only 49m2

design furniture from brands such as bolia, hay and sissy boy complement the interior design

the front and backside of the apartment are visually connected by glass doors